Allt fler förstår fördelarna med en badtunna framför en pool. Ett svalkande bad – eller värmande om kvällen – är skönt för den som vill slappna av ordentligt av sin semester. Det finns trick för hur du kan spara in på vattnet i din badtunna med några enkla tips, som vi tänkte dela med oss av här.

I det stora urval av badtunnor som finns att köpa hem idag finns det några som är bättre än andra. Det är bra att välja en badtunna som har hög kvalitet, inte minst eftersom de också håller längre: https://badspecialisten.se/kat/spabad/badtunna och även om det inte har med vattenförsörjningen att göra är det generellt ett bättre miljöval att välja en badtunna som håller ordentligt.

Spara vatten i sommar

Att tömma badtunnan varje gång man har badat i den är inte att föredra för den som vill spara vatten i sommar. Ett bra tips är istället att hålla efter, och här radar vi upp vad du kan göra för att inte slösa på vattnet i onödan:

  • Rengör badtunnan regelbundet
  • Om tunnan har ett filter är det bra att du underhåller det
  • Se till att vara ren när du kliver i: ta en dusch innan
  • Vill du vara säker på att bli ren – ta en dusch efter också
  • Täck badtunnan ordentligt när den inte används

Här har du tre källor att använda dig av för att kontrollera om det råder någon form av bevattningsförbud i kommunen du bor. SGU, Landlantbruk och Krisinformation. Genom att lära sig hålla koll på prognoserna behöver du inte oroa dig för att du slösar vatten i onödan. Det hela handlar om att använda det på rätt sätt och inte okynnestömma och fylla upp badtunnan hela tiden. Vill du vara extra säker på att du inte slösar för mycket kan du se till att begränsa badandet till någon gång i veckan.

Bra att komma ihåg att en badtunna inte rymmer särskilt mycket vatten. Jämför det med en pool som ofta kräver åtskilliga mängder vatten som ständigt måste underhållas. Ser du till att använda badtunnan klokt behöver du inte oroa dig.