Vill du bidra till en mer hållbar miljö samtidigt som du inreder ditt hem? Önskar du dig en trendig och personlig inredningsstil med möbler som håller hela livet? Då är vintagemöbler det perfekta alternativet för dig!

De senaste åren har samhällets hållbarhetsfokus lett till att utbudet av second hand ökat allt mer. Idag kan du enkelt handla vintagemöbler och inredningsdetaljer online och få dem levererade hem till dig. Reforma erbjuder både vintagemöbler och nyproducerade möbler från miljöcertifierade fabriker. När du handlar möbler från Reforma Sthlm gör du därför ett bra val för miljön samtidigt som du får en produkt av hög kvalitet. Reformas vintagemöblerna är dessutom unika eftersom de bara finns i ett eller några få exemplar.

Så inreder du hemmet med vintagemöbler

vintageAtt inreda med vintage gör att du får en personlig inredning samtidigt som du bidrar till en mer hållbar miljö med minskad resursförbrukning. När du ska inreda med vintagemöbler är det bra om du har en plan för vilken inredningsstil du trivs med. Ett knep som inredningsspecialister har är att ha ett tema som de håller sig till. Det kan vara en viss färg eller en viss tidsepok, till exempel 50-tal. Genom att hålla sig till en specifik stil känns hemmet harmoniskt och stilmedvetet.

Det går till och med att inreda en hel lägenhet med begagnade möbler från second hand-butiker. Om du väljer att inreda hela ditt hem med vintagemöbler är det extra viktigt att ha en plan innan du börjar köpa möbler. Undersök marknaden för att se hur utbudet är så att du är säker på att kunna köpa det du vill ha.

Fixa detaljerna med återbruk

Förutom att köpa vintagemöbler går det också att skapa unika inredningsdetaljer till en låg kostnad. Bland annat kan du sy om gamla skjortor till kuddfodral eller måla porslin som du har köpt second hand. Varför inte leta i förrådet efter gamla prylar som sett sina bästa dagar. Med lite målarfärg eller nytt tyg går det att förvandla gamla saker till nya pärlor.

Med andra ord går det att både enkelt och billigt skapa en helt unik inredning samtidigt som du bidrar till en bättre miljö!