Allt fler vill sälja sina begagnade ägodelar på second hand. Inte konstigt med tanke på att det är ett utmärkt sätt att dryga ut kassan med och samtidigt göra miljön en tjänst.

Återbruk och klimatsmart konsumtion har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Det här beror inte minst på att kunskapen om kläder och prylars påverkan på miljön blivit mer allmän. Samtidigt vill fler leva enklare liv med mindre prylar att
hålla reda på.

Tjäna pengar på loppisar

Att ge sina kläder och prylar ett andra liv genom att sälja dem på loppis är inte särskilt svårt även om det kräver lite tid. Börja med att sortera upp det du har. Kolla så att inget är trasigt och tvätta det som är smutsigt. Fundera över prissättningen och märk ut priserna tydligt. Skaffa etiketter hos Applog så går märkningen snabbt och smidigt. Tänk på att hålla ordning på ditt loppisbord. Det krävs att du besöker loppisen med jämna mellanrum för att städa, plocka i ordning och se till så att varorna är snyggt placerade. Lägg inte ut för mycket på samma gång utan tänk på att besökarna måste kunna se varorna tydligt.

Varför sälja begagnat?

Att sälja det du inte använder och köpa begagnat när du behöver något är ett av de viktigaste och enklaste sakerna du kan göra för att minska din klimatpåverkan.

”Enligt Naturskyddsföreningen används 11 000 liter vatten för att producera ett par jeans om man ser till hela kedjan, från framställning till butik”, skriver Lena Mellin på Aftonbladet.

Det innebär alltså en enorm besparing att köpa begagnat eller sälja vidare avlagda kläder till någon annan.