Det pratas mycket om miljötänk och att vara hållbar, men ändå går folk omkring med sina mobiltelefoner och köper en ny modell var och vartannat år. Hur vore det om du tog tjuren vid hornen och blev klimatsmart även om det rörde en produkt som du är i behov av varje dag? Ett tips är att fixa till din iPhone istället för att köpa en ny varje gång den får en skråma eller känns lite gammal.

Oavsett var du bor i Sverige så finns det företag som specialiserar sig på iPhone- och Smartphone-lagningar. Med detta sagt kan din gamla iPhone komma ut som ny och du kan ha glädje av den många år till. Det brukar också gå mycket snabbt att laga en iPhone, så om du är på Västkusten men bor i Stockholm så skulle du kunna lämna in den för att t.ex laga iPhone 6 i Göteborg, vänta någon dag och sedan åka vidare hemåt igen. Din telefon är i tipptopp skick och du har din vardag spikad igen.

laga mobiltelefonHur kan du laga din Iphone?

Det finns olika sätt att reparera en mobiltelefon, men dagens mobiltelefoner av glasskärm innebär ofta att du måste byta ut skärmen. Ett sätt att förebygga detta är att låta telefonen vara i ett skal eller mobilplånbok som skyddar den för fall och stötar.

Om din telefon måste lagas på insidan så gäller det istället att gå till någon som är finemang på digitala lösningar och reparationer. Detta kan till och med bli bättre då du kan pimpa din telefon från insidan och få den uppdaterar trots att det är en äldre modell. Som Apple säger:

”Folk kan skada sig om de försöker reparera våra produkter”