Sommaren är här och det är äntligen dags för loppissäsongen att dra igång på riktigt. Börjar semesterkassan tryta kan loppisarna vara ett sätt för dig att tjäna extrapengar utan någon större ansträngning. Knepet? Fynda på loppis och sälj det på nätet!

En enkel filosofi

Är det verkligen så lätt att fynda på loppisar? Ja det är det – om du vet vad du ska leta efter. Det krävs lite förarbete innan du ger dig ut och rotar, vrider och vänder bland prylarna som fullständigt svämmar över de rangliga hopfällbara borden som står på rad. Precis som med det mesta influeras även loppisarna och fynden av aktuella trender och mode. Just nu är det väldigt hett med inredningsprylar från 70-talet, och är du ute efter att klippa ordentliga fynd är det dessa dyrgripar du ska spana efter. Di har i en intervju med Tradera tagit reda på att det är just 70-talet som regerar på marknaden. De menar även att det är av stor vikt att ha koll på vilka formgivare och konstnärer som är populära. Lyckas du memorera mönster och olika serier har du en fördel när du äntrar loppmarknaderna i sommar.

Idén är enkel – fynda och sälj sedan på nätet. När du lyckats lära dig vad som går hem på nätet är det bara att ge sig av och börja leta. Genom att du har koll på vilka prylar det går att göra vinst på blir det mycket lättare än att bara spana efter saker som ser fina ut.

Här är några av de fynd som Di nämner inför sommaren 2018:

  • Grogglas från Iittala (Ultima thule-serien från 1968)
  • Storblommiga tyger
  • Prydnadsfigurer i keramik
  • Glaserade vaser
  • Linne-och bomullslakan

Tipsen för att lyckas

På samma sätt som att det går att förbereda sig inför loppisen genom att lära sig vilka formgivare som är populära för tillfället så finns det knep att ta till sig på plats. Innan loppisbesöket kan det vara värt att göra en slags lista över vad du letar efter, så att du inte kommer hem med en massa prylar du kanske inte behöver. Ett annat tips är att vara ute i god tid, helst innan loppisen faktiskt öppnar. Detta menar loppisentusiasten Camilla som intervjuats av Aftonbladet. På så sätt är du först ut när de väl öppnar och därför även först med att hitta fynden. Självklart gäller det att ha hyfs och inte riva och röja bland sakerna som ställs ut. Har du själv någon gång ställt ut saker på en bakluckeloppis vet du hur frustrerande det är när man knappt fått upp sina prylar och folk börjar rota i dina ouppackade kartonger.

Ytterligare ett enkelt men otroligt kraftfullt knep är att använda Google under loppisbesöket. Hittar du en tavla med en signering är det lätt att söka på konstnären och på så sätt få reda på om tavlan i sig är värdefull. Detta fungerar självklart också på andra saker du finner på loppisen. Är du nyfiken och vill veta fler loppistips kan du spana in den här listan som Expressen delat med sig av.