Går det att följa inredningstrenderna och samtidigt göra hållbara val? Väljer du att handla det mesta begagnat så blir det möjligt. Kombinera det begagnade med några få nya saker så kan ditt hem bli både trendigt och hållbart.

Hemmet är en viktig del av våra liv där vi både ska kunna slappna av och vara aktiva. En fungerande vardag bygger på att hemmet känns bra, och inredningen är en viktig del av det. Det kommer hela tiden nya trender och det kan vara roligt att hänga med och förnya hemmet successivt, men är det egentligen möjligt att göra det på ett hållbart sätt?

Välj smart konsumtion

Både för miljöns och plånbokens skull kan det vara en bra idé att tänka igenom vad du vill handla och var det kan göras. För att få ett mysigt hem är det smartaste att mixa gammalt och nytt och inte bara följa inredningstrenderna. Har du några speciella trendiga saker kommer ditt hem ändå kännas modernt och uppdaterat.

Det är ganska få saker som behöver köpas nya, även om det är lättare att köpa nytt. Vi översköljs av reklam, det går enkelt att klicka hem saker och vi kan ha dem hemma inom ett par dagar. Men det behöver inte vara så krångligt att köpa begagnat heller, inte om du vänjer dig vid hur du kan göra. I de lokala second hand-affärerna kan nya fynd komma in vilken dag som helst, så att gå förbi där på vägen hem kan löna sig. Basic saker kan dyka upp i säljes-grupper på sociala medier, följer du dem dyker de upp i ditt flöde utan att du behöver anstränga dig alls. På nätet finns olika auktionssidor där du kan hitta allt möjligt. Är det något särskilt du söker efter kan du lägga in bevakningar så får du mejl när något som kan vara intressant läggs upp. När du väl börjat handla second hand blir det en vana och tillsammans med några få nya prylar kan du få till en särskild stil i ditt hem, som både är trendig och din alldeles egen.

Några snabba tips

  • Blanda gammalt och nytt
  • Ta för vana att gå in i second hand-affärer – fynd kan dyka upp när som helst
  • Lägg in bevakningar på olika sökord på sidor med nätauktioner
  • Tro på dig själv och din egen stil