Ska du möblera din första lägenhet eller bara göra om lite i hemmet? Då kan du passa på att vara både miljövänlig och trendig på en och samma gång eftersom det är inne att mixa både gammalt och nytt just nu. Det finns dock ett och annat du inte bör köpa begagnat.

Precis som det finns en del saker som du verkligen borde avstå att köpa second hand, finns det också mycket som du absolut ska köpa begagnat. Visst är det miljövänligt och bra med återvinning och du hade förmodligen inte tänkt köpa sängtäcken och kuddar som andra använt, men hur ställer du dig till en klädd soffa eller en fåtölj? Du kanske tänker att om du köper soffan second hand får du pengar över att spendera på inredning från Nolhaga Hem vilket är helt korrekt tänkt, och du kan skapa den perfekta mixen mellan gammalt och nytt i ditt hem.

Sängar och soffor

Det finns massor av fina möbler att köpa begagnade. Furu har ett uppsving just nu och vitrinskåp är högt eftertraktade. Men gamla sängar och soffor bör du definitivt avstå ifrån att köpa. Orsaken är att det kan finnas vägglöss i dem. Om du absolut måste ha just den där soffan eller fåtöljen bör du kontrollera den noggrant innan du tar in den i ditt hem. Titta i skarvar, under dynor och kontrollera även möbelns undersida. Titta efter mörka fläckar eller små svarta prickar. Det sistnämnda är spillning. Gamla lampor kan också vara direkt farliga. Om möjligt, byt sladdar och kontakter.

Trendigt just nu

Furu har ett rejält uppsving just nu. Perfekt om du gillar den blonda nordiska stilen. En annan möbel som är högt eftertraktad just nu är vitrinskåp. Du behöver inte köpa det allra största. Kanske nöjer du dig med en liten väggvitrin? Du kan även förnya ditt hem genom att köpa nytt porslin. Köp inte en enhetlig servis utan satsa istället på att mixa och matcha med udda porslin, för en trendig dukning. Du kan faktiskt förändra ditt hem med några få inredningsdetaljer och det måste inte vara en möbel.